Sanatın ve sanatçının insana kattıklarının ne denli fazla ve anlamlı olduğunu her anımızda fark ediyoruz. Resim, mağara duvarlarından, kil tabletlerden, masamızdaki tablete kadar geldi. Kalem kağıt demiyorum bile fark ettiyseniz. Teknoloji, resmin, sanatın yetenekle harmanlandığı bir lezzete dönüştü.
Sizi, dinlediğiniz şarkılar kadar yakınınızda ama bir o kadar da uzak olan biriyle tanıştıracağım. Sanata ve dijital çizime merakınız varsa bu röportaj tam sizlik!.
Mr.Boyaci ile keyifli röportajımız sizlerle.
1-Mr. Boyaci nasıl doğdu, kendinizden bahseder misiniz?
Mr. Boyaci ismini soruyorsanız samimi olduğum bir öğrencimin yaratıcılığı diyelim. 14 Aralık 1987 Samsun doğumluyum. Hani derler ya yeteneğinizi ne zaman keşfettiniz diye, daha okula başlamadan bir şeyler karaladığımı hatırlıyorum. Sonrasında hayatımın her anında çizimle uğraştım. Resim öğretmenliğini kazandıktan sonra biraz daha teknik detayları öğrendim. Şu anda Amasya’da yaşamaktayım. Dijital çizim yapıyorum bununla birlikte mekanlara duvar çizimleri yapmaktayım.
2- Sanat hayatınız nasıl şekillendi bahseder misiniz?
Aslında üniversite döneminde pasif bir öğrenciliğim vardı. Üniversitenin de kattığı şeyler oldu fakat mezun olduktan sonra farklı işler yapma isteğini biraz daha pekiştirerek bu dönemlere geldim. Sosyal medyanın etkisiyle ulusallaşarak daha iyi işler üretmeye başladım.
3- Kendi yaptığınız işleri nasıl yorumlarsınız?
Çalışmalarımda genelde hayal gücümü fazlasıyla zorlarım. Standart bir görseli yani olanı çizmek belki birçok çizerin yaptığı iş. Tabi ki her çizere saygı duyuyorum sonuçta sanatsal bir iş yapılıyor. Ben bu yolda özgün olmayı tercih ettim. Doğa ve insan figürlerini harmanlayarak çalışmayı seviyorum. Çalışmalarımı belirli bir amaç doğrultusunda yapıyorum, doğanın en az insan kadar değerli olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Aslında ana fikrim her çizimimde “en farklı olanı” bulmaya çalışmak sonrası zaten yavaş yavaş oluşuyor.
4- Çalışmalarınızın yapım aşamasını en başından anlatır mısınız?
İlk aşamada çizilecek görselin kalitesi önemli oluyor. Sonrasında bir kompozisyon oluşturma aşamasına geçiyorum. Bu aşama benim en çok zamanımı alan aşamadır. Çizimlerim yaklaşık olarak 10-15 saat arasında ortaya çıkıyor fakat kompozisyon ve tasarım konusu bazen günlerimi alıyor.
5- Bu sektöre ilgisi olan başlamak isteyen kişilere neler önerirsiniz? Nereden başlamak gerek?
Öncelikle bu işi ne kadar yapmak istiyorlar, ne kadar heyecanlılar bunu tartmak gerekiyor. Heyecan bu işin olmazsa olmazı. Tekniksel bilgileri zaten internet ortamında az çok bulabilirler. Fazlasıyla vakit ayırmaları gerekiyor. İlk başta hevesleri kırılabilir ama zorlamalarını tavsiye ederim. Açıkçası hayatlarının büyük bir bölümünü bu işe adarlarsa başarılı olurlar.
6- Gelecek için planlarınız var mı?
Hatırı sayılır bir illüstratör olarak anılmak planlarımın en başında gelir. İyi bir çizer olursanız çalışmalarınız geniş kitlelere yayılır diye düşünüyorum.
7- En sevdiğiniz çalışmanız hangisi?
En sevdiğim çalışmalar dersek daha iyi olur sanırım ama bir tane seçecek olursam ” Bir Bozkır Bir Neşet Ertaş” derim.
Mr. Boyaci’ ya ait birkaç eser: