En çok sevdiğimiz insan kendimize benzettiğimiz insandır.
Aslında bu konu , Denizden gelip yıldızlara uzanan bir yolculuğun öyküsüdür.
Amasra’nın Hırçın dalgasına…
22 Haziran 1979′ da Bartın ilinin Amasra kasabasında dünyaya geldi Barış Akarsu.Babası Selahattin Bey annesi Hatice Hanım ve kardeşi Nesrin akarsu. Deniz’den geliyordu ve yıldızlara koşuyordu, o bu ülkede gönüllere taht kuracak sürmeli gözlü Barış Akarsu olacaktı. 1979 yılı UNESCO Dünya Çocuk yılı olduğu için, babası Selahattin Bey adını barış koymuştu, taşıdığı bu adın sorumluluğunu ilerleyen zamanlarda yerine getirecekti. Adı gibi barışık, güler yüzlü ve yüreğindeki insan sevgisini milyonlara aktaracaktı. Çocukluk dönemini Amasra’ da geçirdi. İlk, orta ve lise öğrenimini Amasra’da tamamladı ve profesyonel olarak yelken sporu ile ilgilenirdi. Çocukluğundan itibaren spora meraklıdır ve sporla ilgilenmek en büyük hobisi olmuştur. Müziğe ilgisi ise küçük yaşlarda başlar ilkokul’da iken elinde blok flütü ile sokaklarda dolaşmaya başlar. Müzikle esas tanışması Amasra’ya gelen müzisyenlerden etkilenerek çalmaya öğrendiği klavye, gitar ve mızıkası’dır.
Düşmeden bulutlara koşmam gerek..
Küsmeden kuşlara uçmam gerek..
Bir gün kaybolursam eğer gökyüzünde.
Tanrıdan izin alıp dönmem gerek.
Hayat felsefesi tam bir Rock olan ve bu şekilde yaşayan Barış akarsu, müzik tarzını buna göre şekillendirmiştir. Yarışmaya katılmasından itibaren herkes Barış’a Barış Manço ve Cem Karaca’nın veliahdı olduğunu söylese’de, Barış konu ile her seferinde her iki ustayı’da çok sevdiğini ve onların yerlerinin asla doldurulamayacağını, ama bu söylenenlerden onur duyduğunu ifade etmiştir. Barış Akarsu hayatında önemli müzik grupları vardı Ezginin Günlüğü ise en önemlilerinden bir tanesidir. Grubun yirmi beşinci sanat yıl projesinde Barış Akarsu Türkiye’nin en önemli ve saygın sanatçıları ile yer alacaktı, albümde Leyla, tanıtım konserinde Ebruli. Bu proje içinde yeni kuşaktan sadece Barış Akarsu olması onun için büyük umut vadedicidir. Yaşamı boyunca en son gerçekleştirdiği kayıtlardan birisi olacaktı Ezginin Günlüğü’nün Leyla’sı.
Bir sabah çıksam kaybolsam.Dönmesem kalsam anılarda.
Sanki gidişini anlatırcasına söylemişti şarkısını.
29 Haziran 2007′ de geçirdiği trafik kazasıyla aramızdan ayrıldı Barış Akarsu. O gün bütün denizleri susturmuştu Amasra’nın hırçın dalgası. Ayrılık zamansız geldi. Barış Akarsu arkasında bir sevgi seli bırakarak ayrıldı aramızdan. Fırtına ile taradı saçlarını, sürmeli gözlerini ve yüreğindeki sevgisini bize bırakıp gitti. Yıldızlar çiçekler ülkesine doğru bir yolculuğa çıktı.Ve bu gün doğum günü iyi ki doğdun Barış Akarsu. Barış Akarsu.
“Müzik bir şey anlatmalı, benim için müzik sadece aşktan ibaret değil. Toplumsal bir olgu. Ben yalnızca karşı cinse değil, başka şeylere de aşığım. Gözümüzle göremediğimiz güzellikleri de fark etmek ve ettirmek istiyorum. Albümün adını arkadaşlarla beraber koyduk. ‘Düşmeden Bulutlarda Tutunmak İstiyorum’ diyoruz. Bulutlarda tutunmak zordur ve yaşadığımız dünyanın şartları da bulut gibi. Yaşamak da zor, tutunmak da zor. O bulutlarda yürümek için çabalamak gerekiyor. Çalıştığın zaman bulutlarda bile yürüyebiliyorsunuz. Bütün zorlukların altından kalkabiliyorsun. Bu da böyle bir şey.
Barış Akarsu Eserleri (Seslendirdiği)
- Islak Islak
- Rüzgar
- Kimdir O
- Vurdum En Dibe Kadar
- Bana Esmeyi Anlat
- Gözlerin
- Amasra
- Gel Gör Beni
- Yaz Demedim
- Annem
- İsterdim
- Mavi
- Her Şeyi Yak
- Aldırma
- Resimdeki Gözyaşları
- Ben
- Allahım Güç Ver Bana
- Bir Sevmek Bin Defa Ölmek Demekmiş
- Gülpembe
- Yeter ki Sen Sev Beni
- Adını Çıkar Deliye
- Deniz Üstü Köpürür
- Bir Kasaba Akşamı
- Unutamadım
- Gün Olur
- Olmadı Yar
- Zümrüt-ü Anka
- Sevdim Seni Bir Kere
Kaynakça:
Ayrılık Zamansız Gelir Belgeseli.